Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Spooky

θα δειτε τον αγωνα σημερα?

Recommended Posts

θα δειτε τον αγωνα σημερα?

Share this post


Link to post
Share on other sites
fysika....................................................esy?????????????

Share this post


Link to post
Share on other sites
em den kserw kanw upografes kai avatars gia edw alla an dw oti pame ligo kala kati m leei pws tha kollhsw, genika dn parakolouthw katholou podosfairo mono tous agwnes ths ethnikhs!

Share this post


Link to post
Share on other sites
a me thn argentinh paizoume :p tha fame kala

Share this post


Link to post
Share on other sites
toulaxiston nikisame 1 fora se mountial kai den ittithikame kata kratos
krima alla toulaxiston epaiksan kala

Share this post


Link to post
Share on other sites
krima pragmatika!!!!!!alla as eimaste realistes peksame kala k t oti kerdisame sto mundiala 1 agwna einai kati!!!!!!!!!!!

diavasa k auto!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Ανεξαρτήτως της γνώμης του καθένα για τις προπονητικές του ικανότητες, ο Ότο Ρεχάγκελ (ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας) θα είναι σημείο αναφοράς για δεκάδες γενιές Ελλήνων στο μέλλον.
Δεν είναι ο άθλος της Πορτογαλίας, η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, το πρώτο μας παγκόσμιο κύπελλο μετά το...

1994, το γεγονός ότι αντικρύσαμε θηρία στα μάτια (Ισπανία, Αγγλία, Αργεντινή). Το μεγάλο κατόρθωμα του Γερμανού είναι ότι έκανε μια εθνική που θύμιζε για χρόνια περιοδεύοντα θίασο, ΟΜΑΔΑ με όλη την έννοια της λέξης και τους παίκτες του στρατιώτες, έτοιμους να πέσουν στη φωτιά για πάρτη του.



Ως προπονητής πάντα του άρεσαν οι μεγάλες προκλήσεις. Στη Βέρντερ Βρέμης έμεινε για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια (1981–1995), η ομάδα καθιερώθηκε ως μια από σημαντικότερες του πρωταθλήματος της Bundesliga, κατακτώντας δύο γερμανικά πρωταθλήματα (1988 και 1993) και δύο κύπελλα Γερμανίας, καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Πριν τον Ότο οι "πράσινοι" θεωρούνταν ομάδα της σειράς.

Έπειτα, ο Ρεχάγκελ εκτέλεσε καθήκοντα τεχνικού στην Καϊζερσλάουτερν (1996-2000) κερδίζοντας με συγκλονιστικό τρόπο το γερμανικό πρωτάθλημα του 1998 (καθώς η ομάδα μόλις είχε ανεβεί από την 2η κατηγορία).

Το 2001 έγινε προπονητής της εθνικής. Η ομάδα προκρίθηκε για το Euro 2004, μπροστά από Ισπανία και την Ουκρανία. Με ποσοστό 100 προς 1, κέρδισε με συγκλονιστικό τρόπο την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τσεχία, νίκησε και πάλι την Πορτογαλία και σήκωσε το τρόπαιο. Ο Ρεχάγκελ, έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κέρδισε ποτέ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Υιοθέτησε μια αμυντική προσέγγιση παιξίματος στην ελληνική ομάδα, όταν κατηγορήθηκε για βαρετό παιχνίδι, είπε πολύ απλά ότι κι εκείνος αν είχε στη διάθεσή του τεχνίτες και ντελικάτους διεθνείς θα αγωνιζόταν διαφορετικά. Τυχαίο είναι ότι μετά την παραίτηση του Ρούντι Φέλλερ από την ηγεσία του πάγκου της γερμανικής ομάδας, ο Ρεχάγκελ θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους υποψηφίους για να αναλάβει το πόστο του εκλέκτορας;

Στις 14 Νοεμβρίου 2005 ο Ρεχάγκελ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Εθνική Ελλάδος για ακόμα δύο χρόνια, μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 με την προοπτική να μπορεί να ανανεωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2008 σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδας στο Euro 2008 που διοργανώθηκε στην Αυστρία και την Ελβετία. Όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα δεν είχε περάσει στο Μουντιάλ του 2006, παρόλα αυτά άπαντες στην ομοσπονδία τον εμπιστεύονταν τυφλά.

Με την καθοδήγηση του η Εθνική προκρίθηκε άνετα στα τελικά του 2008, με σύνολο 8 νικών, 1 ισοπαλίας και 1 ήττας σε 10 παιχνίδια μέχρι την 17η Οκτωβρίου 2007. Για την επιτυχία αυτή, το Δεκέμβριο του 2007 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες του ΠΣΑΤ ως κορυφαίος του ελληνικού αθλητισμού, επίθετο που δικαιολόγησε λίγο καιρό μετά οδηγώντας την ομάδα μας στο πρώτο της Μουντιάλ μετά το 1994. Το ματς με την Αργεντινή ήταν το κύκνειο άσμα ενός τεράστιου προπονητή, που άλλαξε εκ βάθρων την νοοτροπία του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και τον έκανε να παίζει ΚΑΙ για τον προπονητή του. Ο αντικαταστάτης του "Όθωνα" θα έχει πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει...

Τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν

Μεθοδικός: Εξαιρετικός στο διάβασμα του αντιπάλου, ήξερε πάντα να προσαρμόζει την τακτική του, με στόχο το αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του

10 στην τακτική: Οι διεθνείς παίκτες έλεγαν ότι η κατάρτισή του και η ανάλυση του αντιπάλου ακουμπούν πολύ υψηλά επίπεδα.

9 στην ψυχολογία: Μπορεί κατά καιρούς οι οπαδοί και οι φίλαθλοι να γκρίνιαζαν, αλλά οι παίκτες του είχαν πάντα να λένε για το πως ήξερε να τους "φτιάχνει" πριν τα παιχνίδια και πως να αποσπά από εκείνους το 100% των δυνατοτήτων του."

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...